Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2017 23:32 - Краят на анти-европейския германски ЕСсср ! Дьорд Шорош, познат още като Джордж Сорос, обяви публичната си КАПИТУЛАЦИЯ и призна ПОРАЖЕНИЕТО СИ .
Автор: euroskeptik Категория: Политика   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.01.2017 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В статия в  собственото си изданиеThe Project Syndicate
Дьорд Шорош  на практика обяви краят на анти-европейския германски ЕСсср и призна политическото си фиаско!
„Отвореното общество изпитва криза, а разнообразните форми на затворени общества – от фашистките диктатури до мафиотските държави - са във възход. Това се случва, защото избраните лидери не успяха да удовлетворят легитимните очаквания и стремежите на избирателите......
Аз гледах на Европейския съюз като на въплъщение на идеята за отворено общество:  Асоциация на демократични държави, готови да пожертват част от суверенитета си за общото благо”, посочва Сорос и добавя, че в момента общността върви в „ужасно погрешна посока.”
.......................................

„След катастрофата през 2008 г., доброволният съюз на държави, основан на равенството, се превърна в схема на зависимост между кредитори и длъжници, в която длъжниците имат проблеми с изпълнението на своите задължения, а кредиторите определят условията, при които трябва да се плаща. Това не са егалитарни отношения. Германия се очертава като хегемон в Европа, но не изпълнява задълженията, които най-силният има - да се опитва да гледа отвъд своя тесен егоистичен интерес”.

„Ако сравним поведението на САЩ след Втората световна война (1939-1945 г.) с действията на Германия след кризата от 2008 г. - САЩ стартираха Плана Маршал, в резултат на който се появи ЕС, а Германия наложи програма за строги икономии, която бе нужна само на немците и отговаряше на техните интереси“, смята Сорос.

„Мнозина -решиха, че елитите са им откраднали демокрацията. Глобализацията имаше огромни политически и икономически последици. Тя доведе до определено икономическо съгласие между бедните и богатите държави, но за съжаление неравенството се изостри. В индустриалния свят изгода извлякоха преди всичко собствениците на едрия капитал, които представляват по-малко от 1% от населението”.

„Отсъствието на политика за преразпределение на благата е главният източник на неудовлетвореност, който бе използван от противниците на демокрацията. Но и други фактори оказаха влияние, особено в Европа”, пояснява Сорос.

След избирането на Доналд Тръмп за президент, САЩ няма да могат повече да насърчават и защитават демокрацията по света, докато Европа рискува да попадне под властта на Русия, продължава Сорос.

„Тръмп изглежда има голям афинитет към диктаторите. Това ще позволи на някои от тях да постигнат споразумения със Съединените щати. Аз съм особено загрижен за съдбата на ЕС, който вероятно ще попадне под влиянието на руския президент Владимир Путин, чиято концепция за управлението е несъвместима с идеята за отвореното общество”.

„Първоначално Путин се опита да поеме контрола над социалните мрежи. След това, ръководейки се от техния гениален бизнес модел, той ги използва за разпространяването на дезинформация. Така Путин помогна на Тръмп да спечели изборите в САЩ. Вероятно същото ще се случи и на изборите в Европа през 2017 г. - в Холандия, Германия и Италия. Във Франция двамата основни кандидати са близки до Путин. Ако единият от тях спечели, доминиращото положение на руския президент ще бъде свършен факт“, категоричен е Сорос.

към любимия ми блог
appen13.blog.bg
 

 




Гласувай:
5




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: euroskeptik
Категория: Политика
Прочетен: 8269
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930